Het Modern Renaissance palette van Anastasia Beverly Hills is immens populair. Niet lang nadat het palette in mei 2016 werd gelanceerd, was het palette al uitverkocht in de VS. Ook in onze webshop ging het palette hard nadat we hadden aangekondigd dat het palette exclusief bij ons verkrijgbaar zou zijn.

Waarom is het palette eigenlijk zo populair?

Nou het Modern Renaissance palette is uniek in zijn soort, aangezien het zowel warme tinten bevat als bessen tinten. Doordat het palette 14 kleuren bevat, zit er voor iedereen wel wat tussen. Zo bevat het palette een aantal mooie neutrale kleuren (b.v. 'Vermeer), maar ook een aantal knalkleuren (bv. Love Letter of Realgar), waardoor je ontzettend mooie, unieke looks kan creeren.

Modern Renaissance werd niet alleen zo gehypt om de bijzondere kleuren, maar ook omdat de oogschaduws ontzettend gepigmenteerd zijn en fijn blenden. Op Youtube staan vele reviews van het palette, maar ook genoeg tutorials. Zo kan je zelf de mooiste ooglooks ermee leren maken. In dit filmpje (klik!) wordt een eenvoudige, maar prachtige look gecreëerd met het palette.

 

Kijk dan, het is toch ook een plaatje!

 

Nadat het palette op onze website was uitverkocht, kregen we ontzettend vaak de vraag of er een restock kwam. Gelukkig kwam deze er. Toch is ook deze keer de voorraad beperkt, omdat wij afhankelijk zijn van de voorraad die de VS heeft. Aangezien het palette daar ook ontzettend populair is en snel is uitverkocht, krijgt Nederland maar een beperkte voorraad. Gelukkig zit het palette in de permanente collectie en blijft hij dus terugkomen! Mocht je dus (weer) naast het net vissen: geen zorgen, hij komt weer terug! 

Weet je trouwens waarom het palette Modern Renaissance heet? De kleuren uit het palette zijn geinspireerd op de kleuren van kunst uit de renaissance. In de renaissance legden kunstenaars de focus op de menselijke schoonheid en de geneugden van het leven in plaats van op religie (wat in de periode daarvoor heel veel gebeurde). Onderstaande afbeelding is zo'n schilderij uit de renaissance tijd, waarop Modern Renaissance is gebaseerd.

Anastasia Beverly Hills geeft aan dat alleen een aquamarijne kleur, die ook veel voorkwam in renaissance kunst, ontbreekt, omdat deze niet bij de rest van de kleuren paste. 

 

 

Titiaan. De hemelse en de aardse liefde (ca. 1514)